hallå där!

Nu har jag vaknat till liv. Äter yogurt med den egen gjorda müslin, den smakade bättre idag. skola och jobb väntar nu måste jag skynda iväg. Ta det lungt på vägarna idag!

Müsli

På konsum har de lösviktsmüsli som jag och Ante var tvugna till att prova. Det Finns massor av fruktmixar russinmixar och olika sorters flingor och puffar, och allt verkade vara nyttigt. Lite flingor, lite puffar och massor av frukt och russinmix bestod våran slutliga müsli av och betyget: nja, sådär skulle nog haft lite mer flingor och puffar i. Men idén är god och de kommer nog göras mycket müsli framöver. Något jag dock saknar jag torkade bär deskulle vara gott att kunna blanda i sin alldeles egen komponerade müsli.  

Mon"keys"

När vi var på Gotland köpte vi monkeys, jätte söta små aphuvuden som man sätter på sina nycklar för att hålla koll på dem. Vet att de finns att köpa i stockholm också!

www.worldwidefred.com

Huvudvärk

I dag vaknade jag som vilken annan dag som helst, låg kvar i sängen när Ante gick till jobbat. byte kanal till trean för att se topp modell reprisen ( hatar Jade). När jag sen reste mig ur sängen slogs jag av en hemsk huvudvärk, äter lite gröt, stänger av tvn, tar en tablett och somnar om. De ringer några gånger under dagen och då vaknar jag och har fortfarande huvudet. klockan fyra ringer Ante och jag vaknar på riktigt fast huvudvärken förtfarande dunkar kollar jag på ännu en topp modell repris. När Ante kommer hem tar jag en tablett till coh vi går och äter på kina resturangen vid Zinken. Nu efter att ha kommit hem känns det mycket bättre! Skön!  

Jobb jobb

Det var länge sen jag jobbade men nu ikväll var det dags har jobbat sedan 16 och slutar tidigast 23. Men just nu har jag rast så jag passar på att blogga lite. Jag jobbar ju på hemtjänsten vilket jag tyckte lätt ganska tråkigt, men det är faktiskt kul. Oftast i alla fall.  De flesta tanter och farbröder är trevliga och glada. Men i dag var jag hos en gubbe som inte har någon gräns för vad han säger, först sa han att han tyckte jag var vacker för jag var så lång och de var väll okej sen sa han att han inte skulle säga nej till ett sexäventyr med mig och de var inte okej jag blev arg och gick där ifrån. Men lyckan är inte på min sida snart måste jag ditt igen för att kolla om spisen är avstängd för han brukar sätta på den ibland. Önska mig lycka till!


Cupcakes

Jag sitter och funderar på vad mina nästa cupcakes ska bestå av, det finns så mycket man kan göra. Men temat blir nog halloween, måste köpa orange och svart karamellfärg.  


Färjan

Vad är det för program, jag blir helt fast i det men vad är det jag kollar på. Folk som blir fulla på en båt, och i detta avsnittet talang akt för barn. Och så till den här bartendern vem är han? Vem tror han att han är? Det är så konstigt kul att se.


Klädkammaren

När jag var i Visby fick jag massa gamla blusar av mormor men det är så jobbigt för man måste ju stryka om man inte vill vara helt skrynklig. Strykning och tvättning är jobbigt samt små garderober, drömmen vore ju om någon tvättade och stryktete åt en och att man hade en stor garderob (avundsjuk på dig johanna som enkelt skulle kunna inreda en walk-in-closet). Skulle vilja ha en walk-in-closet just nu får jag inte plats men alla kläder, skor, väskor så det ser snyggt ut.




Detta är drömmen för alla tjejer med för mycket grejer, snyggt och prydligt, lyxigt. de skulle känna roligt varje morgon man gick in i för att ta på sig dagens kläder

visby

Sitter i regniga visby, jag och Ante åkte ner hit i fredags för att lämna Elton min älskade katt. Jag undrar hur han har det, det känns hemskt och lämna bort en vän men jag kan inte ta hand om honom längre. Förhoppningsvis får han det bra här och så kanske jag kan komma och hälsa på någongång. 
i Går var vi på Sofie Zelmani på Visby strand, de var bra fast jag bara hört några låtar innan. Jag blev jätte trött i slutet av konserten och höll på att somna menlyckades hålla mig vaken. Sen gick vi och åt på stortorget, de blev någon fisksoppa de var det ända men kunde välja på klockan elva på kvällen annars fick man ta någon natchotallrik på valfritt annat ställe. Men fisksoppan var god fast aiolin var slut.

Funtime

I går skulle jag och Ante ut på stan och ha lite kul vi bestämde oss för att gå och bowla på hornsgatan. När vi kom ner till bowlinghallen var det de tråkigaste lokalen i världen, och totala motsattsen från diskobowling. Trots detta bokar vi en bana som skulle va ledig en halvtimme sennare, 320 kronor för en timme i en tråkig bowlinghall vi säger att vi ska upp och ta ut pengar men går istället. För mycket mindre pengar fick vi istället biljard, öl och flipper lite längre ner på hornsgatan. Ante van två gånger och jag en så han van totalt sätt, men det var nog bara bra.  

bilder från i helgen

Ante gör muffinssmet!



Jag stoppar hallon i muffinsen



och så här blev resultatet



och mamma fick alla men alla på födelsedagsfesten fick smaka
Här är hon min mamma Grattis på 44års dagen i efterskott



Jag och älsklingen har inga dubbelhakor. här är beviset :
inga dubbelhakor här inte

haha

fysiktentan

Har precis skrivit klart fysiktentan, sitter och väntar på resultaten (som förhoppningsvis går att hitta någonstans!). De känns som de gick okej gjorde någonting på varje uppgift utom en så några poäng kanske man kan skrapa ihop man får hoppas att det på minst 12 för då är jag godkänd.  11 uppgifter = 4 timmar.


Va gjorde du i helgen?

De här gjorde jag : Fredag kväll, satt i skolan till fyra för att plugga till fysiktentan.  Sen begav jag mig in till stan för att träffa Ullis in på systemet införskaffande av öl och vin sen till Ica för att handla ingredienser till middagen. Väll hemma hos Ullis i den söta lilla ettan på söder börjar jag laga mat och Ullis fixar med sina ljusinstallationer.  Det blev Pasta med en jätte god sås gjord på champinjoner, lök, zucchini , färska spenat och crème fräsche, gott gott.  Efter middagen gjorde vi i ordning oss för en fest hos Lollo den var inte så jätte kul med det berodde nog inte på festen utan min egne fest pepp. Vi var där till tolv sen tog vi sällskap hem och jag somnade sött bredvid min älskling.

Morgonen efter var inte kul alls huvudverken dunkade och tabletterna hjälpte inte.  Jag och Ante åkte hem till mig för att baka muffins till min mamma som fyllde år i lördags klockan fem var de underbara hallonmuffinsen färdiga och vi åkte på middag. Muffinsen var mycket uppskattade!


Söndagen tillbringade jag större delen av dagen i sängen, alkoholkonsumtionen under föregående dagar visade sig i vätskebrist inte roligt.


Bilder och recept återkommer jag med i kväll


Helg

Helgen har varit fullpakad med middagar, fest och mys. Men de skriver jag om i morgon, just nu ligger jag i antes soffa och kollar på MTV live med Oasis. Ante sjunger med och lagar sina byxor på sin nya symaskin det verkar gå bra. Vi har ätit jätte god middag, bokat båt billjetter till Gotland och försökt att hitta några billjetter till något varmt ställe över jul. De gick inte så bra allt är dyrt och de som inte är dyrt är kallt så vi funderar på att åka till Paris, Käbi bor ju där så om hon ska hem över jul kanske man kan låna hennes lägenhet! De blir nog Paris hursom längtar efter att komma bort lite.


Tentor

Allt som har med tentor att gör är jobbigt. Innan måste man plugga som ett jävla svin men man får inte glömma bort alla andra ämnen man också måste ha snurrande i hjärnan för det är ju bara en vecka emellan tentorna.  Under tentan: ja då ska man prestera sitt bästa under tids press och om man blir färdig fort så är de ju konstigt eftersom ingen annan är färdig (så bra är jag väll inte att jag blev färdig först), så då sitter man där och kollar igenom tentan 100 gånger och spannar efter fel, och om man har otur kanske man tycker att något ser fel ut fast det är rätt och ändrar 2 poäng borta för att du blev färdig förtidigt. När man väll lämnat in två timmar innan tenta tiden är slut så kan man inte koncentrera sig på något annat en klocka och hur lång tid det är kvar tills facit setts upp. I mitt fall skulle de sättas upp 17:15. Klockan blev fem och jag går in i datasalen för att börja leta efter det digitala facitet klockan blir kvart över och jag hittar det inte! Går ut för att se om någon lärare har satt ut de på anslagstavlan men icke, in i datasalen igen. Ingen tur den här gången heller, men några andra har ju lyckat och de säger att de finns på bilda. Loggar in utan resultat frågar en annan klasskompis om han kan skriva ut de åt mig, men han hittar det inte heller. Panik! Jag vill veta om jag klarade mig plus att jag har brotom till scouterna. Arg och besviken på min kära skola med dess slappa lärare som har gått hem innan tentan är slut går jag till pendeln.  Dagen efter sitter resultaten på anslagstavlan jag klarade den! Stört skönt men innan jag fick veta det har jag fått gå igenom ett ton känslor! Är det så det ska va?


Symaskin

Jag har inte sytt sen högstadiet, de var länge sen. Men nu har det blivit ändring på de Ante har köpt en sy maskin och jag har sytt jag började med att lappa håll på en tröja det blev snyggt! Sen i morse så sydde jag ett fodral till min ipod men de blev för litet så min mobil fick ett fodral. Sen gjorde jag ett större så min mobil fick ett fodral också. De blev fint och blommigt precis som lapparna på tröjan. Typiskt nog har jag redan tappat bort fodralet till mobilen, hur lyckades jag höll ju i det när jag gick igenom dörren, sen så puff försvann den.



Muffins


Jag har kommit in i en muffins och cupcakes period. Det är helt galet kan inte tänka på något annat än muffins eller älsklingen.


Här är mina senaste verk som står i ugnen och gosar till sig. Äpplen massa kanel och muffinssmet är en super kombo!

Så här gör man:

Vispa två ägg och 1 ½ dl socker tills det blir typ vitt.

Blanda ihop 4 dl vetemjöl, 2 tsk ( vadå tsk? Jo, tesked ) bakpulver och smaksättningen alltså 1 msk vaniljsocker och typ 2 msk kanel. Sedan blandar man ihop de torra med äggen och sockret, jag orkar aldrig blanda så jag tar elvispen här också (märker ingen skillnad vad är skillnaden?). Till sist 100 gram smällt smör och 2 dl mjölk, sedan ska de i formarna och på med lite älpple som jag blandade med mer kanel och socker. In i ugnen på 200 grader i typ en kvart. Sen ser de ut så här


Popsyrran

Nu är det dags för en ny Blogg i Bloggvärlden, och de roliga med Bloggar är att man kan skriva vad man vill!! Och jag får väll försöka skriva om så mycket som möjligt som händer mig och folk i min närhet.

Varför popsyrran? Jag vet inte de kom bara till mig.


RSS 2.0